Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

On hold...

LivetPosted by Fylgja Sun, August 27, 2017 16:09:38
Augusti. En av mina favoritmånader är snart slut. Det borde fortfarande vara varmt och skönt ute, men när hela sommaren varit kall vore det lite utopiskt att tro att värmen skulle komma nu. Det känns som vi redan är i slutet av september när man går utomhus och några björkar har riktigt gula löv. Redan.

Sommaren gick fort, men var full av fina aktiviteter. Konstutställning, en semesterresa, fina möten, en mysvecka med barnbarnet och två namngivningsceremonier på samma tema - jord, eld, luft och vatten - men ändå så olika.

Elementet eld, där eldpilar skjuts iväg över sjön:
Fotot taget av Alex Aimard.

Ett av de nyare grafiska trycken: Akvatintetsning "Men ändå nära", där jag jobbat med ljus och skugga. Roliga experiment, många etsningsbad och många timmar...:


Så var det planeringen för höstterminen. Det var en lite speciell känsla att veta att min knäledsoperation skulle bli av i slutet av hösten/början av vintern, men inte veta när. Jag kallar mig inte kontrollperson, men jag gillar att ha koll för att slippa stress. Sjukgymnasten uppmanade mig att ringa och skynda på det hela, men det man vet, det vet man och ändringar skulle innebära besvär (både för mig själv och mitt jobb). Så jag lät bli.

Några dagar senare ringer sjukhuset och erbjuder en tid om. Om 3 veckor! Jag tvekade först, men tänkte att jag är ju dum om jag inte säger ja. Slippa lida i 4 månader till, få rehabilitera mig på barmark istället för ishalka... Så jag tackade ja och på den vägen är det.
Allt som jag hade planerat fick jag lägga på is, eller strunta i. Min chef fick lägga om stora delar av schemat och jag fick låta bli flera evenemang som jag planerat, bl.a. en helgkurs i påfyllnad av det shamanska, samt en danshelg "Helande rörelse i dans". Jag kommer säkerligen att kunna dansa lättare med en ny knäled. Kanske jag var knasig som ens tänkte tanken att gå den, när jag tar mig fram med kryckor... men när man lever med så mycket fysiska begränsningar som jag gör, får man en annan syn på saker. Man gör så gott man kan. Det positiva tänkandet är inget som jag behöver kämpa med, det finns där automatiskt! smiley Men nu planerar jag att vara konvalescent ett tag.


Därför kommer jag inte att göra några behandlingar i början av hösten och jag väntar med tisdagsskicken av SoulBodyFusion till senare.

På Facebooksidan "Fylgjans aktiviteter" berättar jag när jag är på G igen.

.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.