Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Andeflickan

LivetPosted by Fylgja Wed, January 07, 2015 23:25:31

Hon var skygg, hon var ledsen och vi var bara tre stycken som oberoende av varandra hade märkt henne. Sekelskiftesflickan.

Ovan nämnda flicka är en andeflicka, som vi bara är några vuxna plus ett barn som har träffat. Barnet lekte mycket med ”spökena” som lill-liten, men blev som 5-åring väldigt skrämd av den ”arga flickan” som kikade upp bakom staffliet. Jag försökte efter det tillfället få kontakt med flickan, men hon var otroligt skygg och visade också att hon var rädd för att gå över på andra sidan. Det fanns någon hon var rädd för där. Jag försökte hjälpa henne, men lyckades inte.

I samband med en renovering av övervåningen, var vi flera som kände att energin i den delen av huset lättade. Även personer som annars inte säger sig känna sådant, upptäckte skillnaden. Jag har i flera år påtalat vikten av att vistas i hela huset, även om ärendena inte var så många till vissa delar, för jag kände att det blev andetätt där vi sällan var. Nu lättade det påtagligt och jag funderade över om renoveringar i gamla hus, är ett sätt att ta över... att sätta sin egen prägel och visa; här bor vi.

Så en kväll när jag var ensam hemma och satt och slötittade på TV:n, kände jag att hon var i rummet. Hon stod en bit ifrån, alldeles orädd och jag ägnade mig åt henne en stund. Du vet väl att det är renovering på gång här. Att det kommer att bli förändringar, sa jag … och hon nickade och visade med hela kroppen att hon var glad. Så kom hon fram till mig och jag gav henne en kram och strök henne lätt över håret. Jag sa åt henne att det är bra om hon håller till på tredje vind och inte skrämmer små barn. Så skuttade hon iväg i sin förklädesklänning, med det långa lockiga håret, studsandes runt hennes kropp.

Jag satt kvar med en sällsam känsla. Kände lyckan, som hon visat och log förundrat inom mig själv. Det är första gången som jag har tagit en andeflicka i min famn...  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.