Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Att vara i stunden

LivetPosted by Fylgja Wed, October 29, 2014 22:43:04
Det är inte alltid man är och gör som man önskar, men man försöker ju. Eller hur?
Ibland har man verkligen sinnesnärvaro att vara sitt bättre jag och då känns det väldigt bra.

I veckan blev jag väldigt upprörd över ett bemötande från en person som jag umgås med rätt ofta. Hen var ena gången arrogant, nästa ignorerande och jag kände mig faktiskt kränkt. Jag fick lust att läsa lusen av vederbörande. Jag accepterar inte att bli dåligt bemött... Jag hade t.o.m. lite svårt att koppla av inför nattsömnen, men tog kommandot över mina tankar. Nu var det kväll och nu skulle jag sluta tänka. Så gjort.

Dagen därefter möttes vi och jag hade förberett mig för en dust. Nu brukar jag inte hoppa på folk, så jag undrade stilla över det där ignorerandet. Vad stod det för? Döm om min förvåning när personen tappar all kraft och visar en stor förvirring. Hen måste sätta sig ner och undrar vad det var... det där... Hade nog ett minnesfragment, men...

Jag ser att personen, som uppfört sig så illa mot mig, inte alls var ett med sitt beteende. Hen var svårt ansatt av stress och visste inte... Det blev ett bra samtal. Inte alls någon dust, utan ett samtal om stress, symptom och beteende. Jag kände ömhet.

Jag är glad att jag inte är så där het utav mig, så att jag kastar mig på folk, utan tar det lite stillsamt. Vad hade hänt annars? Det hade definitivt inte blivit det där mänskliga mötet: "Jag ser dig"

När kan man vara sitt bästa jag?
Hur kan man undvika att bli ansatt av stress?

Genom att vara närvarande i sig själv och i mötet, vara lyhörd och ödmjuk.
Varje gång vi är där, då får vi fina möten och de sker en god utveckling i mötet.
Vi kanske inte alltid klarar av det, men ju oftare de sker, ju bättre mår både vi själva och andra.

Stanna upp... vara lyhörd... medveten närvaro...
... och så sätter vi oss tillsammans med ett barn...
Allt kan hända! smiley

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.