Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Stä' blo'

Hands-on healingPosted by Fylgja Fri, April 15, 2011 18:38:58
När jag var liten, fanns det en gubbe i byn, som kunde stä' blo', som vi sa. Det kanske heter stävja blod, eller stoppa blod. Men det var vedertaget uttryck: Stä blo. Det kändes väldigt märkligt och mystiskt och man hörde om gåvor som gavs vidare till nästa generation, med mycket hemlighetsmakeri. Det fanns ramsor som hörde till. Då tänkte vi på trolldom och sånt, men idag hör man att ramsorna ofta är böner.

Jag har aldrig trott att jag skulle kunna stävja blod, men vid ett tillfälle när jag gav healing till en person, som hade kraftiga hormonella blödningar, stoppade dom upp. Ett halvt års blödande var slut dagen där på. Hade jag stävjat blödningen? Varför inte tro att det var möjligt?

I takt med att min erfarenhet av healing ökar och åren går, litar jag mer och mer på att det fungerar och jag har nu kommit till punkten, då det känns plågsamt att inte få hjälpa till. Men alla vill inte ha sån hjälp och i vissa sammanhang är det förbjudet.

Jag jobbar på en skola och ser daglig näsblod hos en 9-årig flicka. Det är blodspår på golvet och fetvadden tar slut titt som tätt. Jag KÄNNER att jag skulle kunna lindra, men... jag kan inte. Får inte. Förstår allt det där, men det känns. Och jag skulle också vilja testa min förmåga. Kan jag stoppa blod?

Du kan väl göra det ändå, sa nån. Skicka lite healing på distans. Men se det gör jag inte, för det tycker jag är oetiskt och banne den som skickar till mig och jag inte bett om det. Personlig integritet! Så jag får snällt titta på och notera blodspåren.

Kanske något som är bra för mig att öva på?

Eller kanske jag helt enkelt, bara ska känna kallet...?

Det gör jag! smiley

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Fylgja Mon, January 09, 2012 17:32:42

Jag har inte direkt haft intentionen att stoppa blodet, i de fall som jag faktiskt gjort det, utan jag har mer riktat in mig, på bakomliggande ohälsa. Jag brukar jobba med healing/handpåläggning efter ryggraden, eftersom vi har många akupunkter där och ryggraden är sammankopplad med inre organ. Jag har alltså lagt händerna och fokuserat energi där jag lagt mina händer - från skallbasen längs efter ryggraden, ner till svanskotan och idet fall det gällt problem med hormonella blödningar också jobbat lite extra på höfterna.

Jag har när jag gjort detta, tänkt mig intentionen att öka cirkulationen och balansera, det som är i ohälsa. Eftersom jag jobbat med healing så länge, har jag med mig hjälpare från andevärlden, men så tydlig hjälp upplevde jag inte, att jag hade från början.

Det är alltid värt ett försök att hjälpa sig själv. Lägg dina händer på näsryggen och fokusera på att skicka energi dit och tänk att du vill stoppa blodet.

Andra läser verser och bibelord, men det gör inte jag.

Posted by Anon Fri, January 06, 2012 19:48:03

Hej, jag har hört om de som kan stä blo', och jag har många människor i min släkt som kan healing och de som är astrologer (vet ej om de kan stä' blo' dock). Jag blöder otroligt mycket näsblod och ingenting funkar att stoppa det. Vad säger du när du stoppar blodet? Eller vad gör du? Jag skulle verkligen behöva lära mig detta, för en gång var jag nära att behöva åka in på akuten på grund av anemi. Man kanske inte kan stävja blodet på sig själv, men det är värt ett försök. Allt är värt ett försök. Snälla, skicka mig ett mail! eyrum@ymail.com

Posted by Annelise Sun, April 17, 2011 06:12:26

Håller helt med, det är fel att skicka eller ge till nån som inte bett om det - jag lägger heller inte kort för de som inte frågat, t ex om nån ber mig kolla en närstående. Oetiskt som sagt....

Stämma blod har jag hört, antagligen dialektalt. "Stämma i bäcken innan det hamnar i ån" är också ett uttryck som menar att man ska stoppa i tid innan det blir värre. För jäkligt att inte få hjälpa när man vet att man kan - och jag vet att du kan! Kram!