Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

I startgropen

Starta eget?Posted by Fylgja Sun, April 10, 2011 10:29:19
Det är med skräckblandad förtjusning, som jag tar del av företagandets regler.

Jag går starta-eget-kurs i arbetsgivarens regi och lär mig "allt" om skatter, bokföring och marknadsföring. Jag tror på min idé - på deltid - och däri ligger förtjusningen, men alla dessa regler. Kan jag följa dem? Kan jag komma ihåg allt jag bör göra? Däri ligger skräcken.

Min idé, är att samla alla mina intressen och strukturera dem; Jag hjälper människor med den sorts behandlingar jag utför, jag skapar konst som jag vill sälja, jag jobbar gärna med kursverksamhet och jag säljer hudvårdsprodukter. Nog kommer det att gå ihop på deltid.

Varför satsar du inte på heltid, frågar en del, men jag vill inte bli den sorts människa, som jagar kunder, kursdeltagare och far runt som en Duracell-kanin. Jag vill fortsätta vara harmonisk. Vem vill få healing av en Duracell-kanin?

Kassaregister... smiley

// Du som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning måste från och med den 1 januari 2010 ha ett certifierat kassaregister. Detta har riksdagen beslutat om i lagen om kassaregister m.m. (2007:592). Syftet med lagen är att skydda seriösa företagare inom kontanthandeln mot illojal konkurrens. Lagen innebär att Skatteverkets kontrollmöjligheter ökar. Det innebär att det blir svårare för oseriösa företag att undanhålla intä,kter

I 2 kap. 11 § Skatteverkets föreskrifter (SKVFS 2009:2) om kontrollenhet till kassaregister är reglerat att tillverkningsnumret för en kontrollenhet ska vara ett unikt nummer på 17 alfanumeriska tecken som identifierar en kontrollenhet och tillverkaren //

Suck. Jo visst jag tycker det är bra att lurendrejarna stoppas, men hur många småföretagare finns inom lurendrejeri-branschen? Nej, det får bli fakturor för hela slanten. Lärde mig just om kontantfakturor. Yes! Eller...?

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.