Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Tillbaka till Källan

LivetPosted by Fylgja Sun, May 29, 2016 00:48:38

Min pappa har dött. Vandrat över gränsen till de sälla jaktmarkerna - de oändliga skogarna och haven. Dit tiden inte finns.

Jag skulle kunna skriva många saker om min pappa, om vem han var och vad som kännetecknade honom, alla intressen han idkade. Men sanningen är att han inte har varit den personen eller gjort de där sakerna på ett bra tag. Den pappa jag kände - vår sportiga, dansanta, händiga, Tarzanpappa - han försvann in i Alzheimers demens. Kvar var en strimma, ett hopp och hans kropp.

Jag har redan sörjt hans bortgång och det kan kanske vara svårt för dig att förstå.

Två dagar har gått sedan han drog sitt sista andetag med min mors hand om sin kind. Jag kom dit en halvtimme senare och det såg ut som han låg och kikade på oss. Jag undrade flera gånger om han verkligen var död, men nästa gång jag såg honom den dagen, var det ingen tvekan. Själen hade lämnat hans kropp.

I morse gjorde han så ett besök först hos min dotter och sedan hos mig. Han var glad och nyfiken, men lite förvirrad. Jag frågade vad han gjorde hos mig. "Jag kollar på er jag" svarade han. Undrade vad som var i görningen. Skrattade, var nyfiken och frågade vad vi höll på med. Han visste inte att han var död och trodde inte heller på mig när jag sa det. Han skrattade åt mig och tyckte jag var lite tokig. "Död? Inte jag inte!"

Jag tror ändå att jag lyckades hjälpa honom till ljuset. Om det är så, känns det otroligt bra. Att hjälpa sin pappas själ till ljuset...

De senaste 10-12 åren har alla som jag haft en relation till och som gått bort, gjort ett besök. En del bara tittar förbi och någon har haft en hälsning. Jag söker inte kontakten, men jag har kanalen. Jag har förstått att alla reser tillbaka till Källan - eller ska man kalla det själs-Alltet - för att landa, bearbeta och invänta nästa liv.

Igår föddes en liten flicka i vår närhet. En lämnar och en ny kommer. "Går det alltid så där fort" undrade barnbarnet... Ja, vem vet hur det går till, när det blir ledigt för en ny?

  • Comments(0)//blogg.fylgja.net/#post91