Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Första dagen i maj...

LivetPosted by Fylgja Thu, May 01, 2014 09:45:37
... och snön ligger som ett täcke både här och där i landet!
Så olika.... det är inte som det var förr... ;-)


Idag funderar jag på varför en del väljer att stanna kvar i det förflutna. Att man väljer bort att vara här och nu. Ja, ofta är det ju inte på ett medvetet plan, men om man är lyhörd kanske man kan få en hint av goda medmänniskor - speglingar kallar vi det - om att man inte är här och nu. Var glad över vänner som speglar dig - det är din största källa till utveckling.

Det finns flera sätt att befinna sig i dåtid. Ett sätt är att låta bli att bearbeta och jobba sig igenom svåra upplevelser och fortsätta reagera som om då... är nu. T.ex. att man haft en jobbig barndom och tror att alla vill en ont, eller att man blivit mobbad i skolan och tror att alla snackar skit bakom ryggen - fortfarande efter 20-30 år - eller att man hela tiden söker en mening BAKOM orden. En mening som oftast inte existerar. Vad menar hon? EGENTLIGEN? Det där egentligen, finns oftast inte. Vi menar vad vi säger ut i luften. De flesta av hos har ingen dold agenda.

Om jag skulle ha varit mobbad i skolan och inte bearbetat det, skulle jag t.ex. hela tiden vara beredd på attacken kommer, fastän jag är 50+. Vad missar jag inte då? I det som händer här och nu? Eller att man hela tiden skyller på sin jobbiga barndom och därför inte kan göra än det ena, än det andra ... eller inte kan ta emot kärleken.

Hur skulle det låta om nån sa; Ja jag köpte en bil 1975 som bara var skit, en massa dolda fel och den stannade mitt ute i skogen och jag fick gå 5 km till närmsta telefon. Det var ett trauma. Nu är jag bränd och jag har aldrig köpt en bil mer i hela mitt liv...
Ja, nu spetsade jag till det lite.

Det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna... mot sig själv, att stanna kvar i jobbiga händelser utan att ta sig ur dem... Kan du hålla med om det?


Hur man väljer att bearbeta kan se olika ut. Jag har använt både landstingsproffs, alternativ medicin, urgammal medicin och roliga egenterapier, för att komma vidare i livet. Allt har varit bra på min resa, men det viktigaste av allt var, att jag faktiskt gjorde något. Att jag tog tag i saken och såg till att må bra och fungera bra. Bra för mig själv och alla andra.

Alla har vi något jobbigt med oss, men de flesta känner färdigt, bearbetar i huvud och hjärta och kanske hos ett proffs och så går vi vidare. Jag har tidigare i bloggen citerat norske författaren och shamanen Ailo Gaup, som en gång skrev om att hålla våra krångliga små delpersonligheter och oviljor i schack, med titeln "Lederulven må ta nakkegrepet". Det är du som är ledarhannen/ledarhonan i dig själv.

Jag har i min process att lära mig säga nej (en del av min bearbetning av ett liv där jag bejakade andras behov mer än mina egna), lärt mig att säga JA. Jag säger ja till det goda i livet och jag säger ja till kärleken. Från mig till mig. Den kärleken är den viktigaste i mitt liv: att jag älskar mig så mycket att jag respekterar mina behov och när jag själv ser till att göra det; ÄLSKA och RESPEKTERA mig själv, så behöver jag inte så mycket kärlek och respekt av andra. Jag liksom fyller på själv, inte minst genom andliga aktiviteter.

När man fyller sig själv med kärlek och respekt, blir det en vana - en väldigt trevlig vana - och det är inte ansträngande att älska och respektera andra. Det liksom bara går av farten. Jag får känna kärlek hela tiden, både här och där. Fina små möten som bara får hjärtat att kännas gott och så går man hem och har med sig den goda känslan. Ringar på vattnet...

...

Det andra jag tänkte på idag, det är alla som befinner sig i dåtid vad det gäller Sveriges befolkning. De som fortfarande pratar om att Sverige ska befolkas av riktiga svenskar... Det är inte bara "huliganer" ute på stan, utan den åsikten finns både här och där, fast ibland sägs den inte ut lika tydligt. I veckan fick jag klart för mig att den även finns i bland 70-åringar i min forna hemtrakt, då min mamma berättade om en bekants uttalanden om DOM... invandrarna.

Det är tragiskt att det sitter folk och önskar sig tillbaka i tiden. Om vi vill backa tiden får vi backa bandet hela vägen och då undrar jag hur långt vi ska gå? Ska vi göra oss av med allt som inte är genuint svenskt? Ja, då blir det inte kul.

Det är så roligt med olikheter och vi berikar varandra så mycket. Tänk vad man kan få med sig av en skogsarbetare från inlandet, fastän jag är tjänsteman vid kusten. Inte vill jag bara umgås med dem som är lika. Ja, där spetsade jag till det igen.

Jag kommer inte vara ute och demonstrera idag
men detta är mitt 1:a maj tal och det handlade om:
smiley KÄRLEK OCH RESPEKT smiley  • Comments(0)//blogg.fylgja.net/#post77