Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Mitt Isogaisa

ShamanismPosted by Fylgja Thu, September 12, 2013 21:27:07
Så var den slut... Isogaisafestivalen... och jag är hemma i vardagen igen.
Det blev möjligt att få ledigt från jobbet och jag kunde åka upp till Lavangen i Nordnorge. Visserligen kunde jag inte vara där så många dagar som jag hade velat, men jag kom dit i alla fall och det är huvudsaken.

Det var fin stämning och stor harmoni. Healing skulle jag vilja säga. Förutom alla upplevelser och fina möten, har jag med mig hem ett örhänge i form av ett vargspår, som Aino Hivand, konstnär skapat. Mötet med Aino har jag väntat på i många år. Dessutom fann jag det ovanliga sorts klockspel som jag tänkt beställa från Frankrike. Det fann jag i Lavangen. Jag är väldigt nöjd och glad!

http://www.etoilescristallines.com/campanelli/ZaphirBlueMoon.mp3

Artister/personligheter jag speciellt har med mig i minnet hem är:
Elin Kåven, sångerska i huldrans skepnad... Erena Rhöse med sin kraftfulla stämma och fina personlighet... Mikkel Gaup, skådespelare, artist och kvällens konferencier... samt Ola Stinnerbom, koreograf, dansare, sångartist.


Speciellt Ola Stinnerbom finns med mig hem, för jag blev så inspirerad av hans experimentella kreativitet. En kille helt i min smak.


Den stora behållningen var förutom upplevelsen av att bara vara där; en massa idéer... kreativa idéer... som jag ska genomföra. Snart. Eller i alla fall så småningom ... och då återkommer jag med resultatet.

För mig blev det en helt annan resa än jag hade tänkt. Kortare tid... en annan reskamrat... men det blir som det ska och det var det här som skulle ske i år.

Ola Stinnerbom:

Hva er egentlig en Isogaisa? Det er ikke helt lett å svare på. Isogaisa er et fjell, men også et mål i livet
http://www.isogaisa.org/
  • Comments(0)//blogg.fylgja.net/#post65