Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Ord!

ShamanismPosted by Fylgja Tue, July 30, 2013 19:37:12

Jag fick mig en tankeställare idag. Jag läste ett blogginlägg och för mig handlar insikten om, att aldrig tappa ödmjukheten inför andra människor och att vi ska välja våra ord. Ord betyder olika för olika människor. Ord kan vara vackra och upplyftande i dig när du säger dem, men när de landar hos en annan, kan de göra en helt annan effekt. Vi får aldrig tappa känslan för det.

I sociala medier skickas det sedan en tid tillbaka, ett modernt och populärt ordstäv i olika former. Det lyder ungefär: Jag ansvarar bara för det jag säger, inte för hur du uppfattar det. Första gången jag läste det, kände jag att jag många gånger hade blivit misstolkad, så ja… jag kände att jag höll med, men sedan fick jag ord kastade i fejset, som inte gick att tolka på så många olika sätt. Den som sagt det, menade dock att det betydde något annat: Jag hade tolkat fel… men hur än jag rannsakade min tolkning, kunde det bara betyda en sak och jag kände att det hade varit bra om personen tagit ansvar för vad han sa. Tänka efter. Före.

I bloggen jag läste i morse, stod det om att göra val. Att personen blivit uppmanad att välja… att må bra. Jo, jag känner igen det där och jag har själv sagt något liknande. Inte direkt så, till någon annan, men om mig själv. Att jag väljer glädje. Jo, jag väljer det, men samtidigt måste man ha förståelse för, att det inte alltid går att välja den graden av glädje, som man önskar…eller den grad någon annan klarar av. För livet kan göra sig påmint på ett ytterst smärtsamt vis. Man väljer den grad av glädje, som man för tillfället mäktar.

CITAT//...Jag väljer livet , jag väljer att må bra.. trots allt,, och trots att jag inte förstår allt och att min dag ibland är svart . (fast nu har det beblandats men vissa nyanser) så måste jag på något sätt fortsätta livet. och livet är skamfilat , tilltufsat, smärtsamt och sorgtyngd. så är det, det jag väljer...// SLUT CITAT

Ur http://evagunilla.blogspot.se/2013/07/hur-valjer-du-att-ma.html

Ja… ibland kan det som till synes är mörkt, vara ljusare än det kunnat vara, om någon inte hade valt livet…. Vi som ser på, vet lite och ibland ingenting.


Jag var på en fest en gång för många år sedan, där samtalet hade andlig inriktning, även om alla inte var så värst andliga av sig. Vi kom in på reinkarnation. Några personer som haft en lång andlig resa och hittat sin plattform, dristade sig att säga att vi väljer hur vi vill återfödas, vilket fick en person att gå i taket. Skulle barn välja att födas i våld, krig och armod? Det var det djävligaste han hade hört.

Jag hade kanske kunnat säga något liknande. Inte så. Men något liknande. När jag hörde hans ord, hörde jag hur groteskt det måste låta för en som inte är inne i de tankegångarna. Den gången förstod jag hur viktigt det är, att ha kontakt med de första trevande tankarna i andlig inriktning och ha ödmjukhet nog att förstå, att alla inte är där jag är och kanske inte heller vill vara där.

Så idag stannar jag upp och tänker på ödmjukhet, respekt och vidsynthet.

Vilka underbara ord, som kan levas underbart och göra underbara underverk.NAMASTE!  • Comments(1)//blogg.fylgja.net/#post63