Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Tankar mitt i sommaren

LivetPosted by Fylgja Mon, July 15, 2013 18:19:05

Vår planerade Nordnorgeresa blev lite kortare, när det nu bara var jag som kunde vara chaufför, men resan blev fin ändå. En road trip på sammanlagt 260 mil, med vidunderliga naturvyer och fina möten med gulliga människor.

Många kramar har det blivit och jag bär dem med mig i hjärtat. ♥

På gestehuset Fjellkysten träffade en trevlig karl, som var så där lagom. Vi svenskar älskar ju lagom och som naturmänniskor och norrlänningar som vi båda är... är det precis lagom, med människor som är lagom... Såna som inte tränger sig på, men ändå är hur trevlig som helst.

Inte gjorde det något att han försov sig två dagar i rad. Vi ville också sova länge, så... frukosttiden blev perfekt och man kan äta ägg som glömts att kokas i rätt tid, till frukostdessert. Jag hoppas han är bättre i hostan. Lungbettenelse är inte kul att ha mitt i sommaren.

.

.

Många samtal har det också blivit… om livet och allt som hör till. Vi har alla våra egna infallsvinklar och upplevelser, men vi är många som funderar i liknande banor.

I vår ålder är det många som kommit på, att det är lika viktigt att värna om sig som sig själv, som att bry sig om andra. Eller kanske t.o.m. viktigare? Man orkar inte göra det där fina för andra, om man inte har sett till att ha hälsan själv.

En av sakerna som vi berört de senaste veckorna är Tyck-synd-om. Eller vilka konsekvenser det har, att tycka synd om människor. Konsekvenser för alla runt omkring, men speciellt för den det berör. Inte lyfter vi människor om vi tycker synd om dem. Medkänsla ja, men inte att tycka synd om.

Att tycka synd om skapar ojämlikhet och det fråntar ofta det egna ansvaret och det finns ofta någon som blir lidande, för att vi väljer att tycka synd om vissa. Det är en rätt allmän åsikt om att de som är svaga, ska man ta extra hänsyn till, men... jag tänker på devisen ”ett valv måste belastas för att kunna hålla” och så är det nog också med oss... om vi skjuter upp utvecklingen, kommer det bli svårare att klara nästa utmaning.

.

.

Jag känner människor som det tycks synd om och de blir också fast i någon slags roll. Hur kul är det att alltid vara den som är svag? Som man alla tar extra hänsyn till? Som man inte räknar, som andra? Som inte utvecklas i den takt som vi andra blir ”tvingade” till och som fortfarande vid 50, 60 eller 70-årsåldern, inte klarar av de mänskliga relationernas sidor till fullo?

Jag har också känt på, att bli offrad för att det ska tyckas synd om vissa. Jag fick känna på det när jag var 11… 14… 23… 38 och kanske också rätt nyligt. Jag har tidigare deltagit och offrat mig själv, men det gör jag inte längre.

Nyligen blev jag bemött, som om jag skulle veta bättre och överta hanteringen av ett relationsproblem, för att jag hade... ja, jag undrar hur man tänkte... bättre kapacitet? Jag hade belastats och fått ta konsekvenserna mer och därmed utvecklats? Eller? Det var nästan så, att jag som var kränkande behandlad, blev ... boven (?) för att jag inte tyckte synd om och fixade det hela, eller?

Ja, jag vet inte, för jag deltar inte i den sortens lekar mer. Jag lämnade det hela därhän och ägnar mig åt jämlika relationer. Eller rättare sagt; relationer med dem som önskar jämlikhet. För jag värnar om mig själv och kan därmed också vara till hjälp om någon skulle behöva mitt stöd, men... jag tar inte över problemen och jag tycker inte synd om folk.

.

Mycket mycket annat har vi avhandlat med lika många personer - som att vara i nuet och inte älta och leva kvar i gamla orättvisor - men jag tror det räcker så här långt för idag

.

Jag ser på dig med jämlika ögon och jag lovar att alltid bemöta dig jämlikt.

Om du vill leka med mig, kan vi vara jämlika i nuet... tillsammans... smiley

.

Sköt om dig i sommaren! ♥

  • Comments(0)//blogg.fylgja.net/#post61