Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Gott nytt 2013

LivetPosted by Fylgja Wed, January 02, 2013 21:59:05
Så kom äntligen snön och det med besked.

Nytt år och nya möjligheter. Så brukar jag tänka. Ett nytt, tomt blad att fylla i livets bok.

Det fanns en tid då jag alltid flämtande sprang i "mål" och tänkte "skönt att lämna - måtte nästa år bli bättre", men de tiderna är över. I valet mellan stress och harmoni, följde välmående och jag längtar inte längre efter att lämna det som nyss har varit.

Vår livssyn - att alltid fundera över meningen med det som sker och möjligheten att utvecklas - gör att motgångarna klaras med lättare steg och vi kan se möjligheterna. Det sker inte minst när frånvaron av något, skapar närvaro av något annat som med facit i hand är bättre.

Även om jag befinner mig "här och nu" faller sig det naturligt att blicka bakåt och reflektera: 2012 var året som jag befäste mitt tillfrisknande och till slut började jobba heltid igen. I slutet av december återerövrade jag också den heltidstjänst som togs ifrån mig, när jag fick sjukersättning. Det känns stort, även om de som känner mig väl, har sett att det varit på gång... men att det äntligen hände, känns bara så... WOW!

Det här var också året som min pappa blev sämre i hälsan och många dagar med oro, har passerat. Det är också året då min mamma p.g.a pappas hälsa, började köra bil igen vid 75 års ålder. DET om något är stort.

Under sommaren flyttade vi bohaget från stan till landet och startade om, i ett nytt landskap. Huset står på marken, som jag kallar Paradiset och här finner jag allt det små goda sakerna, som gör att jag mår bra.

Jag sökte ett nytt jobb, men kände under intervjun att jag är rätt nöjd med att stanna där jag är. Senare uppdagades det väldigt fina möjligheter för mig på min gamla plats och jag får nu möjlighet att använda mer av min egentliga kompetens. Vad mer kan jag begära?

Ja ... det är mycket som har fallit på plats i år och jag ser fram emot året som kommer:

Jag vill tillbringa mer tid i Paradiset, tillsammans med nära och kära. Nya arbetsuppgifter på min gamla arbetsplats, ger den yrkesmässiga stimulans jag behöver. Bildterapiutbildningen avslutas och förhoppningsvis kommer jag att hålla kurs. Om inte annat, kommer jag att upplåta mitt hem för en Soul Body Fusion-kurs under våren och kanske jag deltar i en eller två shaman gatherings. Det ska bli mer av mitt eget skapande och jag ska odla kärleksfulla relationer.

Allt är som det ska vara!

Gott nytt 2013! smiley

  • Comments(1)//blogg.fylgja.net/#post50