Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

En annorlunda höst

LivetPosted by Fylgja Tue, November 27, 2012 21:04:02
Det har varit en annan sorts höst i år. Både lugnare och mer oro. Det var ingen sommar och sedan kom en lång, lång, mörk höst. Jag har haft lite paus på flera sätt. Jag har inte gett behandlingar, jag har vilat både fysiskt och mentalt efter sommarens flyttbestyr, jag har kurerat förkylningar och har inte skrivit eller skapat alls.

Det kan bli så ibland och det kan behövas.

Jag har istället ägnat mig åt mina nära och kära. När en blir sjuk, ställs allt på ända och det tar tid innan alla är med på den nya banan. Chockartade händelser, påföljande oro, bearbetning, acceptans och ladda om...

Men mitt i detta, har jag fått ökad ork och har nu ansökt om att få ha min sjukersättning vilande. Mitt i allt, så har jag ökad energi, börjar jobba mer och jag inser att jag nu... är FRISK. Så här frisk i hjärnan, har jag inte varit på 14 år. Smaka på det... 14 år! Jag var inte fyllda 40, när jag gick i väggen och nu är jag över 50.

Det skulle var nära till hands att se dem som förspillda år, men jag har lärt mig massor under den här tiden. Jag hoppas också att jag har delat med mig av mina erfarenheter, så att andra kan göra bättre val.

En del håller hemligt att de blir sjuka, ljuger och hittar på för att verka ... ja, vad då? Varför erkänner man inte att man är sjuk? Jag tror inte att utveckling kan ske då och det är dessutom snålt. Ja, den tanken kanske är ny? Men jag tycker det; om man inte delar med sig av sina erfarenheter är man egoistisk och snål.

Det är därför jag har skrivit om mina erfarenheter och det är också därför jag fortfarande har kontakt med en grupp sjuka, för att dela med mig av erfarenheter i vägen vidare och ingjuta hopp till dem som är mitt i smeten.

Ja, så denna mörka höst, där man bara går omkring trött p.g.a. sommarens solfattighet och längtar efter snö, samtidigt som man spänner ögonen i hopp om att se vart man kör, i mörkret... Denna höst då en närstående både konstateras dement, hjärtsjuk och ev. fler diagnoser, så sätter sig min friskhetsutveckling ordentligt och jag känner mig otroligt stark och stabil.

Det är väl sånt som kallas balans och att det jämnar ut sig i längden... eller hur det var...

Nu ser jag fram emot en jul tillsammans med de flesta av mina nära och kära.

En ljus och vit vinter!

  • Comments(1)//blogg.fylgja.net/#post49