Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Stä' blo'

Hands-on healingPosted by Fylgja Fri, April 15, 2011 18:38:58
När jag var liten, fanns det en gubbe i byn, som kunde stä' blo', som vi sa. Det kanske heter stävja blod, eller stoppa blod. Men det var vedertaget uttryck: Stä blo. Det kändes väldigt märkligt och mystiskt och man hörde om gåvor som gavs vidare till nästa generation, med mycket hemlighetsmakeri. Det fanns ramsor som hörde till. Då tänkte vi på trolldom och sånt, men idag hör man att ramsorna ofta är böner.

Jag har aldrig trott att jag skulle kunna stävja blod, men vid ett tillfälle när jag gav healing till en person, som hade kraftiga hormonella blödningar, stoppade dom upp. Ett halvt års blödande var slut dagen där på. Hade jag stävjat blödningen? Varför inte tro att det var möjligt?

I takt med att min erfarenhet av healing ökar och åren går, litar jag mer och mer på att det fungerar och jag har nu kommit till punkten, då det känns plågsamt att inte få hjälpa till. Men alla vill inte ha sån hjälp och i vissa sammanhang är det förbjudet.

Jag jobbar på en skola och ser daglig näsblod hos en 9-årig flicka. Det är blodspår på golvet och fetvadden tar slut titt som tätt. Jag KÄNNER att jag skulle kunna lindra, men... jag kan inte. Får inte. Förstår allt det där, men det känns. Och jag skulle också vilja testa min förmåga. Kan jag stoppa blod?

Du kan väl göra det ändå, sa nån. Skicka lite healing på distans. Men se det gör jag inte, för det tycker jag är oetiskt och banne den som skickar till mig och jag inte bett om det. Personlig integritet! Så jag får snällt titta på och notera blodspåren.

Kanske något som är bra för mig att öva på?

Eller kanske jag helt enkelt, bara ska känna kallet...?

Det gör jag! smiley

  • Comments(3)//blogg.fylgja.net/#post4