Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Shamansk botekonst

ShamanismPosted by Fylgja Sun, April 29, 2012 17:11:55

Att ge handpåläggning/healing är avslappnande och jag mår alltid bra när jag jobbat så (vilket jag gör nästan varje dag), men shamanismen är både kul och intressant. Shamansk botekonst kan vara väldigt djupgående, om man formulerar syftet på ett bra sätt. Ofta anar man inte själv, vad som ska komma när man gör en själsresa och ibland blir det inte tydligt och klart, ens för mig, förrän vid genomförandet, men då är det väldigt tydligt.

Nu har jag fått sån rutin, att jag ser vad folk gör för fel, när de ber om hjälp; man ser mer till symptomen, än den bakomliggande orsaken. Som exempel kan jag nämna "kärlekslöshet". Flera personer som är singlar, har bett om hjälp att öppna upp för en partner och när jag gjort själsresan, har jag fått ceremonier för dem, att utföra. Bra och fina ceremonier, men grundproblemet finns kvar, för egentligen har de inte stängt för en kärlekspartner... utan tappat en "förmåga". Det kan handla om självkänslan, eller att bära en rädsla som gör att man inte kan (vågar) mötas eller om man haft ett tidigt trauma; inte vågar knyta an.

Ibland kan det vara en själsåtervinning som behövs. Har man haft ett tidigt trauma, som gjort att en bit av själen rymt sin kos, för att klara sig och sedan fortsättningsvis, inte haft det bra... stannar själsbiten borta och till slut "hittar den inte tillbaka", utan hjälp. Sandra Ingerman skriver i sin bok Soul retrieval, att hos västerlänningar, är det mycket vanligt att man går omkring med den här typen av förlust, eftersom vi tappat kunskapen om hur själen fungerar.

Om man går omkring med en brist att knyta an, spelar det ingen roll, hur många dansande ceremonier man utför. Man behöver få förmågan tillbaka.

En klient sa: "Det spelar ju ingen roll, hur många metoder och hur många år man ägnar, för att hela sig och bli kvitt sina besvär... om det som ska helas, inte finns där."

När en soul retrieval har genomförts, är det bra att ta det lugnt. Ibland behövs det en tid, innan det "sätter sig" och man kanske inte känner något särskilt, men ibland känner klienten av det känslomässigt, redan under behandlingen; en sinnesrörelse, en känsla som kommer omedelbart.... En person sa, att redan dagen efter kände h*n en ny närhet, till sina känslor, vilket gav en upprymdhet.

Jag har själv genomgått den här behandlingen, och även om det märktes mest under det första halvåret, fortsatte processen under mer än ett år, efter behandlingen. Det kan vara bra att ha med sig. Det är ingen quick fix och man måste själv göra nya medvetna val, om de gamla strategierna påverkat en, att göra dåliga. Om klimatet är ogynnsamt, växer inte äppelträdet bra.

Vi har alla ansvar för vår egen hälsa, men ibland behöver man hjälp på traven.

Shamansk botekonst, är en bra hjälp.

  • Comments(1)//blogg.fylgja.net/#post29