Fylgjans blogg

Fylgjans blogg

Om bloggen

Här samlar jag lite tankar.

Byskvaller som löpeld på internet

LivetPosted by Fylgja Sun, March 25, 2012 18:29:49

Jag blir skrämd, när jag ser hur hatet sprids nätet. Hur det som förr var "byskvaller", sprids med ljusets hastighet, på internetforum. Forum som bara har till uppgift att vara ett ställe att skriva av sig på, utan som helst ansvar från administratörer och moderatorer, att se vad som skrivs och sprids och eller ta ansvar?

Runt en förövare, finns alltid en familj. Det har vi sett i stora kvällstidningar som skrivit om den norska attentatsmannen, som jag inte vill skriva namnet på. Ska det då vara så svårt att förstå, att de finns i alla sammanhang?

Hur kan man skriva sida och upp och sida ner, med hatiska inlägg, spekulera utan tillstymmelse till insikt och t.o.m. namnge personer, som är oskyldiga.. men råkar vara släkt eller bekant, med en som blivit kriminell och gjort något hemskt. Förstår man inte, att det räcker med att vara den och veta... Vara den andra föräldern till förövarens barn... Vara förövarens barn!

Nej jag blir ledsen när jag ser. Jag väljer att låta bli att läsa, men vet att det är tusentals som ändå gör det. Läser skit och osanningar och tror på vad dom läser.

En stor suck av uppgivenhet.

Tänk med hjärnan och välj! Fundera på vad som är rimligt, innan du låter dig luras in och hänger dig år spekulationer, som skadar en annan människa!

Tänk om det var du?!

  • Comments(0)//blogg.fylgja.net/#post23